BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!

Szanowni Państwo

Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w wyjątkowym spotkaniu „ZOO na ratunek”, które odbędzie się we wrocławskim ZOO w piątek 20 stycznia o godz. 17.00.

Będzie to bardzo wyjątkowe wydarzenie, na którym opiekun zwierząt  wrocławskiego ZOO Marcin Matuszak
przedstawi relację z pierwszej wyprawy badawczej do Wietnamu mającej na celu wytropienie saoli. Prezes Zoo Wrocław Radosław Ratajszczak opowie nam o swojej wieloletniej pracy w Saola Working Group, która doprowadziła do zorganizowania tej wyprawy. Wrocławski ogród zoologiczny jest prekursorem i uczestnikiem unikatowego na świecie projektu odnalezienia,
zbadania i ochrony tak enigmatycznego gatunku. Warto dowiedzieć się z pierwszej ręki jak wygląda taki program i życie w dżungli! Przedstawimy zdjęcia i filmy wykonane miesiąc temu w Rezerwacie Przyrody Pu Huong i jeszcze nigdzie dotąd niepublikowane!

Po spotkaniu zapraszamy na spacer po Afrykarium.

Chcemy, aby spotkania „Zoo na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.

Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalnie konto wrocławskiego ZOO : 98 1020 5226 0000 6902 0529 7371 z dopiskiem FOTOPUŁAPKA. Pieniądze w całości zostaną wykorzystane na zakup  fotopułapki, która umożliwi dalsze badania saoli !

Wejście do Zoo przez bramę służbową od godz. 16.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mękarska

Specjalista ds. ochrony zwierząt