Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszamy  do wzięcia udziału w kolejnym spotkaniu „ZOO NA RATUNEK”, które odbędzie się we wrocławskim ZOO w piątek 17 marca o godz.
17.00.

Powracamy do Wietnamu i Laosu. Tym razem Prezes Radosław Ratajszczak, bazując na swojej podróży przekaże nam najnowsze informacje o badaniach fauny Indochin! Wraz z Marcinem Matuszakiem przedstawi dotychczasowe wyniki poszukiwań saoli oraz plany na przyszłość. Dowiemy się jak zostanie wykorzystana fotopułapka, którą Fundacja DODO zakupi dla projektu, z pieniędzy ofiarowanych przez Państwa podczas ostatniego ZOO NA RATUNEK! Prezes Ratajszczak przekaże nam również najnowsze informacje na temat rozpoczynającego się projektu: badania i ochrony laotańskiego szczura
skalnego Kha-nyou tworzonego przez Zoo Wrocław i Fundację DODO. Warto dowiedzieć się z pierwszej ręki jak wygląda ochrona zwierząt w dalekim Wietnamie i Laosie i jaki jest w tym udział wrocławian!

Po spotkaniu zapraszamy na spacer po Afrykarium.

Chcemy, aby spotkania „ZOO NA RATUNEK” wspierały działania chroniące ginące gatunki zwierząt. Nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa
o wsparcie tego celu.

Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalnie konto wrocławskiego ZOO : 98 1020 5226 0000 6902 0529 7371 z dopiskiem FOTOPUŁAPKA. Chcemy
ufundować jak najwięcej kamer rejestrujących zwierzęta w dżungli!!! Pieniądze w całości zostaną wykorzystane na zakup  fotopułapek.

Wejście do Zoo przez bramę służbową od godz. 16.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mekarska

Conservation Coordinator