Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w pierwszym w 2018 roku spotkaniu „ZOO i DODO na ratunek”, które odbędzie się we wrocławskim ZOO w piątek 12 stycznia o godz. 16.00.

Będzie to wyjątkowe spotkanie! Powracamy do projektu ratowania piskląt pingwinów przylądkowych przez fundację SANCCOB. Tym razem z pierwszej ręki dowiemy się jak wygląda praca wolontariusza w tym projekcie. W grudniu zeszłego roku do RPA pojechał opiekun pingwinów i kotików wrocławskiego Zoo Paweł Borecki. Przywiózł wiele zdjęć, filmów i wrażeń. Czego nauczył się opiekując pingwinami w centrum ratowania piskląt i dorosłych ptaków, jak wielkie emocje towarzyszą wypuszczaniu uratowanych zwierząt do oceanu – tego wszystkiego będzie można dowiedzieć się na wykładzie o godz. 17.00!
Przed wykładem o godz. 16.00 zapraszamy Państwa na spotkanie z pingwinami i ich opiekunami.
Chcemy, aby spotkania „Zoo i DODO na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.
Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji Zoo Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – PINGWINY. Pieniądze w całości przekażemy na projekt ratowania piskląt pingwinów przylądkowych w stacji SANCCOB!
Wejście do Zoo przez bramę służbową od godz. 15.00, spotkanie w Afrykarium o godz. 16.00, pokaz zdjęć i wykład w Sali konferencyjnej o godz. 17.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mekarska

Conservation Coordinator