Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym spotkaniu „ZOO i DODO NA RATUNEK”, które odbędzie się we wrocławskim Zoo, w piątek 13 kwietnia.

Będzie to wyjątkowe spotkanie, podczas którego omówimy problemy, z którymi mierzymy się, podczas realizacji naszych projektów ochrony zagrożonych gatunków.

Czy istnieją jeszcze na Ziemi miejsca, gdzie dzikie zwierzęta  są bezpieczne? Czy można pogodzić rozwój cywilizacyjny z ochroną przyrody? To pytania, na które odpowiedzi wspólnie poszukamy.

O godz. 17:00 prezes wrocławskiego Zoo Radosław Ratajszczak oraz ornitolog Krzysztof Kałużny zaprezentują zdjęcia z wypraw na jedną z najpiękniejszych i najlepiej chronionych wysp Oceanu Indyjskiego – Sri Lankę. Następnie opowiemy o poważnych problemach związanych z ochroną manatów w Afryce Zachodniej.

Przygotowaliśmy też wyjątkowe atrakcje!

Przed wykładem, o godz. 16:00, opiekunowie słoni indyjskich zapraszają na spotkanie z Birmą i Toto!

Na koniec wyjątkowa okazja dla miłośników manatów! Opiekunowie pozwolą nam zobaczyć wieczorne karmienie małej Lavii – pierwszego urodzonego w Polsce manata!

Pragniemy aby spotkania „ZOO I DODO NA RATUNEK” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, dlatego nie pobieramy opłat za wstęp do zoo, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.

Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji Zoo Wrocław Dodo:

89 1020 5226 0000 6102 0547 2040

z dopiskiem DAROWIZNA – MANATY.

Pieniądze w całości przekażemy na projekt ochrony tego gatunku w Senegalu!

Wejście do Zoo przez bramę służbową od godz. 15.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mekarska

Conservation Coordinator