Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu „ZOO i DODO na ratunek WARANOM”, które odbędzie się we wrocławskim zoo w piątek 18 stycznia.

Mimo, że jest to największa jaszczurka świata, bardzo niewiele wiemy o jej biologii i ekologii, a krążą o niej liczne mity…

Wrocławskie ZOO i Fundacja DODO wspierają projekt badania i ochrony tych zagrożonych wyginięciem gadów na wyspie Flores, gdzie żyje bardzo cenna populacja waranów. Dzięki naszemu wsparciu prowadzone są badania przy użyciu najnowszych technologii: foto pułapek, dronów. Wspieramy też program edukacyjny mający na celu zmniejszenie kłusownictwa i ochrony miejsc występowania waranów.

Przed wykładem, o godz. 16.00, zapraszamy do Terrarium na pokaz karmienia waranów i spotkanie z ich opiekunami. Zobaczymy też co słychać u innych mieszkańców Terrarium.

Chętnych do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji ZOO Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – WARANY. Pieniądze w całości przekażemy na projekty ratowania waranów na wyspie Flores.

Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 15.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Miło nam Państwa poinformować, że Fundacja uzyskała status organizacji pożytku publicznego! Zachęcamy do przekazywania 1% podatku dochodowego na rzecz naszej Fundacji (KRS 0000623492). Jak już wielokrotnie się Państwo przekonali przekazywane nam środki ratują najbardziej zagrożone gatunki zwierząt.

Anna Mekarska

Conservation Coordinator