5.05.2019 w Pierwszy Międzynarodowy Dzień Niedźwiedzia ruszamy z akcją: Na ratunek niedźwiedziom w Laosie!!!

Na świecie żyje 8 gatunków niedźwiedzi, wszystkie są zagrożone wyginięciem i to wszystko przez człowieka… Niszczymy ich środowisko, zmieniamy klimat, ale najgorzej jest tam: w Azji Południowo – Wschodniej na farmach niedźwiedzi, gdzie w barbarzyńskich warunkach żyje ponad 10 000 niedźwiedzi himalajskich i malajskich.
Jest szansa na ich uratowanie. Władze Wietnamu i Laosu zamykają kolejne farmy, potrzeba jednak miejsca gdzie niedźwiedzie będą mogły żyć w godziwych warunkach. Na północy Laosu w Luang Prabang fundacja Free the Bears​ buduje sanktuarium ratujące dzikie zwierzęta. Pomóżmy zbudować kolejny wybieg dla dwóch niedźwiedzi. To koszt 40 000 zł. Potrzebne jest solidne ogrodzenie, drzewa i platformy, aby niedźwiedzie nauczyły się wspinać, jeziorko, aby mogły rozruszać łapy, zastane przez lata i odbudować masę mięśniową, która zaniknęła, gdy były przetrzymywane w klatkach, niewiele większych od nich samych. Prosimy o wsparcie, aby te cudowne zwierzęta mogły wrócić do zdrowia i nauczyć się bycia niedźwiedziem!
Prosimy o wpłaty na www.zrzutka.pl/ratujemyniedzwiedzie
Dla najbardziej hojnych darczyńców czekają cenne nagrody!
Pomyślcie dzisiaj o niedźwiedziach, dorzućcie się do budowy nowego dla nich domu i żyjcie ekologicznie!

NIEDŹWIEDZIE

Anna Mekarska