Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu „ZOO i DODO na ratunek”, które odbędzie się we wrocławskim zoo w piątek 21 czerwca.

Będzie to wyjątkowe spotkanie, ponieważ przyjeżdża do nas z Borneo dr Isabelle Lackman, dyrektor projektu HUTAN. Z pierwszej ręki dowiemy się jak wygląda walka o przetrwanie panter sundajskich, słoni, orangutanów czy dzioborożców na wyspie borykającej się z wycinką lasów pod uprawę palmy olejowej. Wykład dr Lackman rozpocznie się o godz. 18.00.

Przed wykładem o godz. 17.00 zapraszamy na spotkanie z opiekunami panter mglistych, które są w naszym Zoo ambasadorami projektu HUT

Chcemy, aby spotkania „ZOO i DODO na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.

Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji ZOO Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – HUTAN.

Pieniądze w całości przekażemy na projekt HUTAN!

Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 16.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mekarska

Conservation Coordinator