Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu „ZOO i DODO na ratunek”, które odbędzie się we wrocławskim zoo 25 października.

Będzie to wyjątkowe spotkanie, ponieważ przyjeżdża do nas Frantisek Pribrsky – Dyrektor The Kukang Rescue Program. Z pierwszej ręki dowiemy się jak wygląda walka o przetrwanie endemicznych, zagrożonych wyginięciem gatunków zwierząt na Sumatrze. Najwięcej uwagi poświęcimy lori kukang, którym zagraża nielegalny handel zwierzętami i wykorzystywanie ich jako „maskotki” do robienia zdjęć przez turystów. Wykład rozpocznie się o godz. 16.00.

Przed wykładem o godz. 15.00 zapraszamy do małpiarni, na spotkanie z opiekunami zwierząt. Dowiemy się, którym gatunkom zagraża rozwój turystyki i rosnąca moda na selfie z dzikimi zwierzętami.

Chcemy, aby spotkania „ZOO i DODO na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.

Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji ZOO Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – KUKANG.

Pieniądze w całości przekażemy na wsparcie programu KUKANG na Sumatrze!
Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 14.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mękarska
Specjalista ds. ochrony zwierząt