Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu „ZOO i DODO na ratunek”, które odbędzie się we wrocławskim zoo w piątek 15 listopada.

Będzie to specjalne spotkanie, ponieważ obchodzimy piątą rocznicę otwarcia Afrykarum!
Chcemy zaprosić Państwa na spacer po tym wyjątkowym obiekcie, który odwiedziło już ponad 8 mln osób. Wśród żyjących tam zwierząt wiele reprezentuje gatunki zagrożone wyginięciem. Wrocławskie Zoo może poszczycić się sukcesami w ich rozmnażaniu, a jednocześnie, wraz z Fundacją DODO, wspiera projekty ich ochrony w środowisku naturalnym. Opiekunowie pingwinów, manatów, żółwi oraz akwaryści przedstawią Państwu swoich podopiecznych i zaznajomią z tajnikami ich hodowli.
Na spacer po Afrykarium zapraszamy o godz. 15.00, po nim o godz. 17.00, w sali konferencyjnej, zaprezentujemy projekty ochrony manatów, żółwi i pingwinów wspierane przez wrocławskie ZOO i Fundację DODO.
Chcemy, aby spotkania „ZOO i DODO na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do ZOO, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu.

Chętnych do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji ZOO Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – PINGWINY, MANATY lub ŻÓŁWIE.

Sami Państwo zdecydujecie, który projekt pragniecie wesprzeć jako urodzinowy prezent!

Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 14.00.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Anna Mękarska
Specjalista ds. ochrony zwierząt