Serdecznie zapraszamy na bardzo wyjątkowe spotkanie „ZOO i DODO na ratunek ŻÓŁWIOM”, które odbędzie się we wrocławskim zoo w piątek 31 stycznia!

Wrocławskie ZOO i Fundacja DODO wspierają projekty African Chelonian Institute już od kilku lat. Teraz będziemy mieli wyjątkową okazję zwiedzenia Instytutu i spotkania z jego twórcą Tomasem Diagne – tegorocznym zwycięzcą Tusk Conservation Award i Nationa Geographic Buffett Award – dzięki połączeniu na żywo z Senegalem.

Przed wykładem, o godz. 15.00, zapraszamy do Terrarium, gdzie opiekunowie zaprezentują nam żyjące tam żółwie, o godz. 16.00 odwiedzimy żółwie mieszkające w Afrykarium , a o 16.30 połączymy się z Senegalem!

Chętnych do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji ZOO Wrocław DODO: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – ŻÓŁWIE. Pieniądze w całości przekażemy na projekt ratowania żółwi w Senegalu.

Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 14.00.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Rozpoczął się okres składania zeznań podatkowych!
Zachęcamy do przekazywania 1% podatku dochodowego na rzecz naszej Fundacji (KRS 0000623492). Jak już wielokrotnie się Państwo przekonali przekazywane Fundacji DODO środki ratują najbardziej zagrożone gatunki zwierząt!
W zeszłym roku przekazali nam Państwo ponad 13 400 zł w ten sposób. Na końcu piątkowego spotkania przedstawimy podsumowanie działalności naszej Fundacji i Zoo w zakresie działań ochroniarskich w 2019 roku!
Serdecznie zapraszamy!

Anna Mekarska