Aktualności,Dodo,Hutan,Na ratunek

Zoo i Dodo na ratunek Borneo

Zapraszamy serdecznie na spotkanie z cyklu: Zoo i Dodo na Ratunek! Widzimy się jak zwykle w Zoo Wrocław. To będzie naprawdę wyjątkowe spotkanie, zatem nie może Was zabraknąć! Z Borneo przyjeżdża do nas dr Isabelle Lackman, dyrektor projektu HUTAN.

Z pierwszej ręki dowiemy się jak wygląda walka o przetrwanie panter sundajskich, słoni, orangutanów czy dzioborożców na wyspie borykającej się z wycinką lasów pod uprawę palmy olejowej. Wykład dr Lackman rozpocznie się o godz. 18.00. Przed wykładem o godz. 17.00 zapraszamy na spotkanie z opiekunami panter mglistych, które są w naszym Zoo ambasadorami projektu HUTAN. Wejście do ZOO przez bramę służbową od godz. 16.00.

Chcemy, aby spotkania „Zoo i Dodo na ratunek” pomagały ratować ginące gatunki zwierząt, więc nie pobieramy opłat za wstęp do zoo, lecz prosimy Państwa o wsparcie tego celu. Przed spotkaniem prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji Zoo Wrocław Dodo:

89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – HUTAN.

Pieniądze w całości przekażemy na projekt HUTAN!

Prezes Fundacji Dodo Anna Mękarska i doktor Isabelle Lackman, dyrektor projektu HUTAN zapraszają na dzisiejsze spotkanie!

Plakat Zoo i Dodo na ratunek Borneo 21.06.2019

Serdecznie zapraszamy!