Aktualności,Dodo,Foka pospolita,Na ratunek,WWF

Zoo i Dodo na ratunek fokom

22 marca zapraszamy Was serdecznie na spotkanie „Zoo i Dodo na ratunek fokom”, które odbędzie się w Zoo Wrocław. 22 marca to dzień wyjątkowy bowiem to Międzynarodowy Dzień Foki!

Połowy, konflikt z rybakami, nieodpowiedzialna turystyka i zanieczyszczenie wód zagrażają istnieniu fok i morświnów w Bałtyku. O sytuacji fok w Polsce, zagrożeniach ze strony ludzi i akcjach ratowania ssaków morskich na polskim wybrzeżu opowie działający od wielu lat w Błękitnym Patrolu Michał Krause z Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego. Działający od początku 2010 r. Błękitny Patrol WWF to jak dotąd największa i najciekawsza akcja WWF Polska. Pozwala na czynne zaangażowanie społeczności lokalnej w ochronę przyrody. 200 wolontariuszy, którzy zamieszkują całe polskie wybrzeże Bałtyku, na co dzień pomaga fokom, morświnom i ptakom morskim.

Plakat Zoo i Dodo na ratunek fokom 22.03.2019

Przed wykładem, o godz. 16.00, zapraszamy przed basen fok, gdzie opiekunowie przygotowali niespodzianki zarówno dla uczestników spotkania jak i swoich ulubionych podopiecznych.

Chętnych do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji Zoo Wrocław Dodo: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – FOKI. Pieniądze w całości przekażemy na projekt ratowania fok przez Błękitny Patrol WWF.

Wejście do zoo przez bramę służbową od godz. 15.00. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w spotkaniu i zachęcenia rodziny i znajomych!

Prosimy pamiętać o nas przy składaniu zeznań podatkowych. Zachęcamy do przekazywania 1% podatku dochodowego na rzecz naszej Fundacji (KRS 0000623492). Jak już wielokrotnie się Państwo przekonali przekazywane Fundacji Dodo środki ratują najbardziej zagrożone gatunki zwierząt!

Serdecznie zapraszamy!

Scroll Up
Koszyk Przedmiot został usunięty. Cofnij
  • No products in the cart.