Program ochrony żółwi błotnych w Wielkopolsce

Nazwa gatunku: ŻÓŁWIE BŁOTNE Nazwa naukowa: Emys orbicularis Kraj: Polska Strona projektu: www.magazyn.salamandra.org.pl/m39a17.html   Chronimy żółwie błotne (Emys orbicularis). Wspierajmy program ochrony żółwia błotnego CHELONIA prowadzony przez Polskie Towarzystwo Ochrony Przyrody „Salamandra”. Żółwie błotne będące jedynym naturalnie występującym żółwiem w Polsce, są objęte ścisłą ochroną w naszym kraju od 1935 roku. Mimo ochrony nadal są sklasyfikowane

Nazwa gatunku: ŻÓŁWIE BŁOTNE
Nazwa naukowa: Emys orbicularis

Kraj: Polska

Strona projektu: www.magazyn.salamandra.org.pl/m39a17.html

Chronimy żółwie błotne (Emys orbicularis).
Wspierajmy program ochrony żółwia błotnego CHELONIA prowadzony przez Polskie Towarzystwo Ochrony Przyrody „Salamandra”. Żółwie błotne będące jedynym naturalnie występującym żółwiem w Polsce, są objęte ścisłą ochroną w naszym kraju od 1935 roku. Mimo ochrony nadal są sklasyfikowane w „Polskiej czerwonej księdze zwierząt” jako gatunek bardzo wysokiego ryzyka, zagrożony wyginięciem. Populacja żyjąca w Wielkopolsce jest szczególnie cenna i mało znana!

Fundacja Zoo Wrocław – DODO włącza się w akcję ratowania żółwi. Jeśli chcesz przyłączyć się do nas możesz wpłacić pieniądze na konto Fundacji:
z dopiskiem ŻÓŁWIE

Scroll Up
Koszyk Przedmiot został usunięty. Cofnij
  • No products in the cart.