Aktualności,Dodo,Na ratunek,Pingwin

Zoo i Dodo na ratunek pisklętom pingwinów

Zapraszamy dzieci i dorosłych na spotkanie Zoo i Dodo na ratunek pisklętom pingwinów, które odbędzie się we wrocławskim zoo w piątek 9 kwietnia!

Wrocławskie Zoo i Fundacja Dodo wspierają od wielu lat projekt ratowania pingwinów przylądkowych w RPA. Udało nam się już zaadoptować 120 piskląt uratowanych przez fundację SANCCOB i wypuszczonych do oceanu. Chcemy pomagać nadal, ponieważ pomimo wielu wysiłków sytuacja pingwinów stale się pogarsza… Zmiany klimatu, przełowienie i zanieczyszczenie oceanu spowodowały spadek populacji o 98 % w ciągu ostatnich 100 lat!

Spotkanie będzie wirtualne, ale zapewnimy bardzo bliski kontakt z pingwinami w stacji odchowu piskląt SANCCOB oraz ich ambasadorami mieszkającymi we wrocławskim zoo! Spotkamy się z opiekunami tych wspaniałych ptaków i w Polsce i w RPA.

Chętnych do udziału w tym wyjątkowym spotkaniu prosimy o wpłatę darowizny na specjalne konto Fundacji Zoo Wrocław Dodo: 89 1020 5226 0000 6102 0547 2040 z dopiskiem DAROWIZNA – PINGWINY. Pieniądze w całości przekażemy na projekt ratowania piskląt pingwinów w Afryce.

Link do spotkania na ZOOM gdzie będzie można w pełni wziąć udział w spotkaniu zadając pytania podamy 2 dni przed spotkaniem na stronie Fundacji Dodo i na FB.

Rozpoczął się okres składania zeznań podatkowych. Zachęcamy do przekazywania 1% podatku dochodowego na rzecz naszej Fundacji (KRS 0000623492). Jak już wielokrotnie się Państwo przekonali przekazywane Fundacji Dodo środki ratują najbardziej zagrożone gatunki zwierząt! Bez Ciebie wyginą!

Serdecznie zapraszamy!

Scroll Up
Koszyk Przedmiot został usunięty. Cofnij
  • No products in the cart.